čtvrtek 11. července 2013

Bleskové ujasnění plánů do budoucna

Zítra konečně pátek. Už se nehorázně těším domů, i když tady je to celkem v pohodě. Zatím. Práce mám až nad hlavu, v účetnictví je toho moc. Vždy jsem si říkala, že mne účto baví, ale teď jsem si ujasnila, že takhle bych skončit nechtěla. Nechci být ten typ kancelářské krysy, obtloustlé a nudné maminy. To ne.

Teta po mne chce jakousi "analýzu". Fajn, klidně. Ale jen když mi řekne, jak mám stihnout pochytit postup práce, kterou budu příští týden dělat, protože jedna paní má dovolenou, a jak koukat každé pracovnici přes rameno a podrobně si zaznamenávat to, co dělá. To bych se musela rozkrájet. Fakt ne.
Stačí, že jsem si měla vygenerovat všechny sloupce z programu POHODY (v Pohodě se v pohodě nepracuje, fakt ne) do Excelu. Nemohla jsem si vybrat ty hlavní. Proč? Proč tam mít jednu informaci jednou, když jí tam můžu mít 3x, že jo. Takže 4 tabulky s konečným sloupečkem CL, z toho budu dělat kontingenční tabulky. Ptáte se co to kurva je? Já taky. Ve škole jsem to měla tak 4 hodiny a teď jí z toho mám udělat profi tabulky?
Dost o téhle práci. Začala jsem se učit Chorvatsky. Proč? Protože jsem se rozhodla pro povolání delegátky. V posledních měsících jsem neustále tápala, hledala, snažila se najít něco, kde bych dala dohromady to, co mne baví a to, čím se uživím. Když jsem minulý týden (ach) ležela na pláži, najednou mě to napadlo. A proč ne? Chorvatština je jednoduchá, už umím docela dost slovíček :D Mám slovíčka podle lekcí stažené v mobilu, takže když mám v práci pauzu, učím se slovíčka ;) Gramatiku mám objednanou, dorazí snad zítra :)
Samozřejmě k tomu nemůžu umět jen tohle. Tak jednoduché to není. Načetla jsem si dopředu co to obnáší a i kdyby to mělo být jen na rok, dva, tak to bude zkušenost :) V srpnu si vydělám na určité věci, které bych ráda stihla před maturitou, abych mohla po maturitě jet rovnou :) 
Co se týče VŠ, tak jsem mluvila na chatu jedné stránky s holčinou, která to udělala přesně tak, jako já. Začala se učit jazyk dané země, vyřídila formality, uháněla cestovky a po maturitě odjela na rok do ciziny (no, na rok, teď tam žije už pár let :D). Dělala dálkově VŠ a neměla s tím problém. To mi dodalo odvahy a cítím takový.. duševní klid? Ano, to je ono. Předtím, když jsem dostala nějaký nápad, pořád jsem cítila, že to není ono. Ale teď jsem klidná :)
Co vy? Máte už jasno v tom, co chcete dělat? :)
Ann

2 komentáře:

  1. To zní skvěle :) Vždycky mě lákalo jezdit všude možně do cizích zemí a dostávat za to zaplaceno :D Proto asi chci být něco s publicistikou, když budu hodně lucker, tak můžu dělat to samé, plus k tomu psát, což by bylo něco jako sen. Všechno mám sice naplánované, ale neskutečně se bojím, že něco nevyjde, že třeba vychodím vysokou a nebudu milion let dělat nic, protože novinářů je všude kupec.
    A jak teďka dělám v kavárně, tak si taky říkám, že to je sice super brigáda, ale nikdy v životě to nechci dělat jako stálé zaměstnání.
    Ach, uvedla jsi mě do menší deprese aka "venku prší a já mám nutkání přemýšlet o svém životě" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych chtěla konkrétní destinaci, tak uvidím :) Přeju ti to, aby ti tvá práce vyšla, já bych si přála to samé :) Vše mám taky naplánované, ale uvidíme, počkám si na skutečnost :D
      Pořád lepší kavárna, hýbeš se, já sedím na zadku a přemýšlím o pitomých účtech :D
      Možná články z následujících dní můžou být mírně depresivní :D tak to se ti moc omlouvám :D

      Vymazat