neděle 2. června 2013

Zbláznila ses?!

Předem se omlouvám za mé stížnosti, ale musím to někde "vypustit". Dnes jsem vedla velice plodný rozhovor s mým "strýčkem a tetičkou". Rozhovor začínal jako všechny na téma škola. Kdy budete mít maturitní ples? Co známky? Co praxe, líbilo se ti na ní? A kámen všech konverzačních úrazů: Kam chceš jít po střední?
Fajn. Čekala jsem, že to bude Mordor. Z úst jsem vypustila slova jako: Chci jít studovat to, co mě baví. Třeba historii nebo něco z filozofické fakulty. Nechci dělat něco co mně nebude bavit. Ekonomika mně nebaví. Hohóóó, ta naivka!
Ve chvíli, kdy jsem to vypustila z pusy, bych si nejraději nafackovala. Nejdřív začal strejda: "Cože? Co že to chceš studovat? Historii? Hahahaha." "Neřekla jsem, že chci jít studovat historii, řekla jsem že je to jedna z možností". Nejhorší je, že ty dva, jakmile vyřknete svůj názor a jim se nelíbí, okamžite se mu vysmějou, zavrhnou a žačnou silně prosazovat ten svůj, že nemáte na výběr, než jen tiše koukat a čekat, až se nadechnou. To je jediná příležitost, kdy můžete zase něco říct. 
Jelikož padla i věta, která mně velmi pobavila: "No tak to nevadí, půjdeš studovat to, co se ti líbí a budeš třeba prodavačka s titulem před jménem". "Fajn, každému zákazníkovi alespoň vysvětlím výrobu másla, která sahá hluboko do historie".
Už už jsem měla slzy vzteku nakrajíčku, tak jsem řekla, že jdu dělat čaj, třeba od žida.. (vím, bylo to kafe, ale jedno už měli :D)
Nejhorší je, že jsem se opravdu začala těšit na ten měsíc, co budu dělat účetnictví u tety ve firmě, ale teď, kdy si připravují munici argumentů, jak ze mně bude uklízečka s titulem, se z toho stává boj o (psychické) přežití.
No, jdu si přečíst ekonomiku, protože jsem z ní 2 týdn neviděla ani stránku. A možná nepůjdu na vejšku. Možná se dám na kočovný život, třeba to bude lepší, než studovat na FF, že jo? :D
Ann

9 komentářů:

  1. U nás je na tyhle konfrontace specialista babička, a je třeba říct, že je v tom fakt dobrá. :D Taky mě vidí jako uklízečku, prodavačku (kterou ovšem nenechaj ani u pokladny) a kdovíco ještě.. Takže tě úplně chápu a jen doufám, že tě to ještě víc nakopne a ukážeš jim, že budeš minimálně vedoucí všech pokladen! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Jsem na to zvyklá, když odjedou, zanadávám si, možná něčím hodím, ale včera jsem měla fakt vzteky na krajíčku. Nejsem pořádně rozhodnutá a už do mně hustí své zásady. Hrůza.
      No, myslím, že je nás víc, kteří mají takového (alespoň jednoho) příbuzného :D :)

      Vymazat
  2. Nic si z toho nedělej :-) Mám obdobný problém, i když už naši akceptovali, že jsem si VŠ podle budoucího uplatnění nevybírala. Prostě se nedej a dělej to, co sama chceš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to přestávám řešit, je to moje věc. Co jdeš studovat ty, že to není podle představ rodičů? :)

      Vymazat
    2. Tak budu dělat zkoušky na PedF čj/dě a čj/aj, na bohemistiku a na divadelní vědu. Táta by měl doma rád právničku, máma ekonomku, ale naštěstí pochopili, že jde hlavně o mě, tak už mě podporují :-)

      Vymazat
  3. To je nepříjemné, ale jde o tvůj život a záleží na tobě, co TY chceš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já absolutně nevím, co budu dělat po střední a asi mě z toho mrdne! :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť já právě taky nevím, co se sebou :D Jen nechci dělat to, co mně nebaví.. :)

      Vymazat