středa 22. května 2013

Marie Antoinetta (2006)

Mám ráda historii. Zbožňuju historické filmy založené alespoň na troše pravdy. Dlouho jsem tenhle film měla stažený v počítači a pořád jsem se neměla k tomu, abych se na něj podívala. Až tak před půl rokem jsem se k tomu konečně dokopala. A zařadil se k mým oblíbeným filmům.



Oficiální trailer




Marii Anotinettu mám hrozně ráda. Četla jsem knížky o jejím životě a oblíbila jsem si jí pro její osobnost. Nepochopená maldá dívka, mnohdy obviňovaná za krach království.
Proto jsem byla zvědavá na tohle filmové zpracování. Když jsem slyšela úvodní písničku, myslela jsem si, že si snad dělají srandu. Dát k historickému rokokovému dramatu písničky z 21. století? Ale nakonec jsem uznala, že se to k tomu vlastně hodí. 
K herečce/představitelce Marie Anotinetty jsem neměla skoro co vytknout. V průběhu filmu bylo skvěle vidět, jak se z 15 leté mladé holčiny stává královna Francie, módy a nakonec i matka. Kirsten Dunst dobře vystihla podstatu M. A. a moc se mi v roli líbila.
Ludvíka XVI. v podání Jasona Schwartzmana jsem si hodně oblíbila. To, co jsem vyčetla z knížek o skutečné osobnosti francouzského krále, jsem z části viděla i ve filmu. Škoda, že se i na něj nezaměřlo více pozornsoti při natáčení filmu :)
Moc se mi líbily kostými. Rokoko jako takové nemám moc ráda, je na mě moc přeplácané. Ale šaty, účesy, vesnička MA. Vše bylo skvěle zpracované a výborně dokreslovalo atmosféru rokokové Francie. 
Ne každému se takovéhle filmové zpracování života francouzské královny může líbit, ale je to zase změna oproti klasickým historickým filmům ;) Takže můžu jen doporučit :)

Přidávám odkaz ke stažení → Marie Anotinette (2006)


6 komentářů:

  1. Uf, já historické filmy nemám zrovna v lásce, teta (učitelka dějepisu) mi je už v dětství zprotivila, když mě nutila se na ně dívat. :-D Každopádně, měla bych se přemoct a dát třeba tomuhle šanci, podle Tvého článku na mě působí docela slibně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odhoď předsudky a jdi do něj ;) Na csfd.cz nemá zrovna nejlepší hodnocení, ale mně se líbí ;) Tak jsem zvědavá na tvůj názor ;)

      Vymazat
  2. K tomuhle se odhodlávám hrozně dlouho, asi se k tomu nakonec fakt přemluvim :D taky nemusim historické filmy, naposledy jsem se dívala na Annu Kareninu a doteď nevím, co si o tom myslet. Snad jen Králova řeč byla naprosto dokonalá! A jinak pořád čekám na historický film mého srdce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annu Kareninu je dobré si přečíst ;) Já jsem jí četla 2x a až pak jsem si pustila film (ale z roku 1997 :D).
      Králova řeč je taky můj oblíbenej film, už kvůli Collinu Firthovi - to je srdeční záležitost :D

      Vymazat
  3. Ahoj, já historické filmy miluji a Marie Antoinetta patří mezi mé oblíbené, i když Kirsten Dunst moc nemusím, tak tady byla skvělá ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kirsten Dunst taky nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale tady bodovala :)

      Vymazat