Ingredience:
- 85 g hořké čokolády
- 1 ¼ hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku kakaa
- ¼ lžičky sody
- ¼ lžičky mořské soli
- 150 g změklého másla
- 1 hrnek cukru
- 1 velký žloutek
Postup:
1. Čokoládu dejte do mrazáku na
cca 10-15 minut. Poté jí nastrouhejte na hrubší hoblinky.(Zmražením zamezíte upatlaným rukám při strouhání).
2. Do misky prosejte mouku,
kakao, sodu a sůl. Potom utřete máslo s cukrem
do hladké hmoty a přidejte žloutek. K utřenému máslu přisypte prosátou směs a čokoládu a rukama opatrně vypracujte těsto. Prý se to nemá
příliš prodělávat, ale spíš jen stlačit dohromady, aby měly sušenky tu správnou texturu.
3. Vypracovanou hmotu rozdělte na dvě části a z každé části vypracovala dva středně silné hady (ne moc silné, při pečení se trochu rozšíří, tak aby jste neměli spíš koláče, než sušenky ;)). Radím vypracovat hady pomocí pečícího papíru, aby se nedrobilo. Po vytvarování válečků každý zvlášť zabalte do papíru na pečení a dejte na cca 1 hoďku uležet do lednice.
4. Těsně před koncem hodiny zapněte troubu na 170 stupňů. Vychlazené válečky jsou díky
máslu dostatečně tuhé, že je možné nakrájet je na kolečka nožem. Nekrájejte kolečka ani tenké ani tlusté, prostě "zlatá střední cesta" ;)
5. Plech vložte do předehřáté
trouby a pečte cca 10 - 15 minut. To, že jsou sušenky upečené, jsem poznala z omamné čokoládové vůně, která se linula po celém domě. Na omak jsou horké upečené sušenky stále měkké a křupavými se stanou až po
vychladnutí.
Jsem milovnice čokolády, takže kdo se mnou sdílí tuto slabost, přeji dobrou chuť :)
(Recept přepsán, upraven podle: www.foodnetwork.com)
Ann
Vyzerá to úplne super, ďakujem za tip ;) Keď sú to francúzske sušienky, tak nemôžu byť zlé :D
OdpovědětVymazathttp://behind-the-angelwings.blogspot.sk/
Jsou výborné, hned se po nich zaprášilo :D
Vymazat