úterý 12. února 2013

Rozdíl mezi přátelstvím a přetvářkou? Eh..?!

Přátelství a přetvářka. Je mezi tímhle rozdíl? Určitě je. Neztrácím naději. Ale těžko uvěřím něčemu, co sotva znám. 
Jedním z důvodů, proč jsem začala opět psát blog byl ten, že jsem se cítila celkem sama na své problémy a chtěla jsem něco, co by bylo jen mé a nějaké místo, kde bych si mohla trochu ulevit. 
Mám své "známé", kteří se řadí pod kategorii prolhaných mrch. Denně s nimi jsem ve třídě, denně musím koukat na lži, přetvářky, kterými mě "krmí" a myslí si, že jim to zbaštím i s navijákem. Pche! Proti takovýmhle lidem je nejlepší obranou útok.
Ale už mě nebaví neustále být ve střehu, dávat si pozor na každé slovo, protože v takové společnosti se ve vteřině může obrátit vše proti vám. Má chyba je, že jsem se nezbavila svého kousku dětské naivity, kdy předpokládám, že i v takových lidech je kousek dobra, ta pomyslná světlá stránka. Když se snažím ho vydolovat, vzápětí vyplave na povrch něco, co dokonale přehluší tichý výkřik mé naivity. Díky bohu za otevřené oči a racionální uvažování!
Ale abych nebyla taková pesimistka, je tu přeci jen pár lidí, kteří za to stojí. Právě ten malý počet mě nutí vážit si jich o to víc ;)
Ann

2 komentáře:

  1. Mám to stejně :) Po tom, co jsem odešla z bývalé školy, jsem se nestačila divit, kolik takových "přátel" jsem kolem sebe měla. Zamrzí to. Ale aspoň teď vím, komu věřit a před kým vypadat, že mu věřím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přetvářka psychicky ubíjí, nebaví mně to :D Ale jak říkáš, alespoň jsme se naučili rozpoznat ty pravé :)

      Vymazat